Ook particulieren kunnen profiteren van aanschaf subsidie EV’s

Libra-Charging-Aanschaf-subsidie-EV's

Ook particulieren kunnen profiteren van aanschaf subsidie EV’s

Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft besloten om deze zomer een aanschaf subsidie voor EV’s te introduceren. Om elektrisch rijden aantrekkelijker te maken. De aanschaf van een nieuwe of tweedehands elektrische auto zal €2000 tot €4000 voordeliger worden.

Volgens minister Stientje van Veldhoven zijn er steeds meer soorten elektrische auto’s. Elektrische auto’s zijn steeds goedkoper aan het worden. Echter blijft de aanschafprijs voor velen een obstakel. Om dit op te lossen wordt er een subsidieregeling geïntroduceerd. Dit zorgt ervoor dat mensen sneller zullen kiezen voor een nieuwe of gebruikte elektrische auto.De aanschaf subsidie had eigenlijk met ingang van 2020 in moeten gaan, maar de regeling was uitgesteld. Omdat subsidieregeling nog besproken moest worden met diverse milieuclubs en de autobranche.

Voorwaarden aanschaf subsidie EV’s

Om gebruik te maken van deze regeling moet de elektrische auto voldoen aan een aantal voorwaarden. Zo moet onder andere de cataloguswaarde tussen de €12.000 – €45.000 liggen, ook dient de auto minimaal een actieradius van 120 kilometer te hebben. Verder moet de elektrische auto meerdere jaren in Nederland bij dezelfde eigenaar blijven. Als het leasecontract vroegtijdig wordt stopgezet, dan stopt ook de uitbetaalde subsidie. Daarnaast zal de eigenaar een deel van de subsidie terug moeten betalen wanneer binnen drie jaar een andere auto wordt aangeschaft. 

Aanschaf subsidie voor nieuwe en tweedehands EV’s

De prijs van een elektrische auto wordt steeds lager. De aanschaf subsidie zal over de jaren heen ook minder worden. De aanschaf subsidie t/m 2021 zal €4.000 bedragen. Daarna zal het stap voor stap verlaagd worden tot €2.500 in 2025. Er wordt in de aanschaf subsidie onderscheid gemaakt tussen nieuwe en tweedehands auto’s. Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat meldt dat de aanschaf subsidie van een nieuwe elektrische auto 4.000 euro is. Tweedehands auto’s hebben een aanschaf subsidie van 2.000 euro. Het ministerie benadrukt wel dat stapsgewijze verlaging nog onderzocht zal gaan worden. Er is nog geen landelijke subsidie die geldt op laadpalen.

Bron: Nu.nl

 

promo

Assistentie nodig? Bel ons direct op 088-8880333

Libra Charging Solutions
Eendrachtsstraat 199,
1951 AX Velsen-Noord

Telefoon: 088-8880333
e-Mail: info@libracharging.com

Geopend van maandag t/m vrijdag:
08:00 – 17:30 uur

Volg ons

© 2020 Libra Charging Solutions