Informatie over de aansluiting van een bepaalde elektrische auto kan je vinden op de website van EV-Database.
www.ev-database.nl
Bij een socket variant gebruik jij je eigen bij de auto meegeleverde laadkabel. Bij een vast kabel model kies je voor het gemak van de aanwezige kabel op de laadunit.
De merken Alfen en KEBA hebben load balancing opties. Voor beide laadunits gelden er geen maandelijkse kosten. Bij Alfen zijn er slechts eenmalige activatiekosten en bij beide merken standaard configuratiekosten.
Het is mogelijk de stroomkosten te verrekenen met de werkgever. Om het stroomverbruik inzichtelijk te maken heb je een zogenaamde “slimme” laadpaal /unit nodig. Deze “slimme” laadpaal/unit is verbonden met het internet via een ingebouwde simkaart of LAN aansluiting aan het backoffice systeem van E-Flux. Hierdoor zijn de kosten per laadsessie inzichtelijk.
Via E-Flux kun je een backoffice abonnement afsluiten.
Van ons assortiment werken de Alfen en Keba via een GPRS verbinding (simkaart) en/of via een locale internetaansluiting. De laadsystemen van Webasto kunnen geen verbinding maken met het internet. Er werkt geen laadpaal met Wifi.
Aardlekschakelaar met een A karakteristiek. Aangezien een KEBA, Alfen en Webasto laadunit DC-detectie hebben ingebouwd.
De dikte van de elektriciteitskabel voor de laadunit is afhankelijk van de afstand tot de meterkast
Neem telefonisch contact met ons op via 088-88 80 333 of met Libra Energy 088-88 80 300. Je zal direct worden doorverbonden met E-Flux voor ondersteuning. Wij zijn bereikbaar maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 17:30 uur.
Het serienummer bevindt zich aan de zijkant van de laadunit of laadpaal
Wanneer de stekker van de laadkabel vastzit in de laadunit kun je direct contact opnemen met E-Flux via telefoonnummer +31 (0)85 067 000. E-Flux kan je op afstand helpen de stekker van de laadkabel los te maken.
Maak je geen gebruik van de backoffice van E-Flux, neem dan contact op met jouw backoffice leverancier.
© 2020 Libra Charging Solutions